IntraSol Zonwering & Rolluiken

Markies zonwering: kiest u voor handmatige of elektrische markiezen?

Een markies zonwering valt onder de noemer “traditionele zonwering”. Aangezien markiezen een dichte zijkant hebben – ze zijn rondom gesloten – wordt zonlicht ook van opzij tegengehouden. Het maakt dus niet uit aan welke kant de zon schijnt, markies zonneschermen zorgen altijd voor de juiste bescherming tegen de zon, omdat ze nergens zonlicht laten doorschijnen. In dit artikel vertellen wij u graag meer over onze verschillende producten op het gebied van traditionele zonwering, waaronder markiezen en de keuzes die u daarin heeft.

Knikarmschermen

Naast een markies zonwering, valt een knikarmscherm ook onder de noemer “traditionele zonwering”. Met knikarmschermen wordt de zon uit uw huis geweerd en wordt het terras, dat zich er recht onder bevindt, van schaduw voorzien, waardoor u altijd de juiste bescherming tegen de zon heeft. Onze robuuste terrasschermen zijn op zo’n manier ontworpen dat ze lang mee gaan. Met z’n kenmerkende knikarmen kan het scherm bijna horizontaal afgesteld worden, waardoor u een vrije doorloop onder het scherm heeft. Dat maakt knikarmschermen uitermate geschikt voor achter uw woning en boven uw terras.

Uitvalschermen

Ook uitvalschermen zijn een vorm van traditionele zonwering. Met een uitvalscherm kunt u een variabele uitvalhoek creëren, waardoor u ervoor kunt zorgen dat het in de tuin onder het scherm een aangename temperatuur is. Aangezien een uitval zonnescherm ook uitermate geschikt is om in te zetten op plekken waar niet gelopen of gezeten hoeft te worden, blijft de temperatuur op zomerse dagen in huis ook lekker koel. Er bestaan verschillende soorten uitvalschermen. Hierbij kunt u denken aan een cassette of een semi-cassette uitvoering, waarbij u kunt kiezen uit bijvoorbeeld windvaste armen, of uitvalschermen met een handmatige of een elektrische bediening.

Markies zonneschermen

Diezelfde keuze voor bediening kunt u maken wanneer u kiest voor markies zonneschermen. Hoewel een markies zonwering het imago van een klassieke uitstraling heeft en daardoor uitstekend bij een klassiekere woning past, misstaat een markies ook zeker niet bij een modern huis. Het heeft een mooie toegevoegde waarde en verfraaiing voor uw gevel. Bij IntraSol kunt u uw markies zonnescherm op maat laten maken en voor een groot gedeelte geheel naar eigen smaak laten designen. Zo kunt u kiezen uit tal van materialen, die gebruikt kunnen worden voor het frame (hout en/of aluminium) en de kap van uw markies zonwering. Eveneens kunt u kiezen uit handmatig te gebruiken of elektrische markiezen. Bij die eerste vindt bediening plaats door middel van een handslinger of een koord. Een elektrische bediening gaat door middel van een wandschakelaar of een afstandsbediening.

Wenst u ook uw zonwering op maat te laten maken en te installeren? Of bent u benieuwd naar de kosten voor elektrische markiezen of heeft u een vraag over handmatig te gebruiken markiezen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met uw keuze voor een markies zonwering.

Terug naar nieuwsoverzicht