IntraSol Zonwering & Rolluiken

Horizontale zonwering: 4 tips en voorbeelden

Het is heerlijk wanneer het zonnetje schijnt, maar in huis kunt u last hebben van de zon wanneer u net ontspannen op de bank wilt zitten of juist gefocust aan het werk bent. Gelukkig bestaan er verschillende duurzame en mooie oplossingen voor dit probleem. Dit zijn 4 voorbeelden van horizontale zonwering.

Een knikarmscherm tegen de zon

Een knikarmscherm zorgt voor de nodige schaduw op uw terras en houdt de zon buiten. Deze luifel is voorzien van een aantal knikarmen die u met de hand kunt uitklappen of die met een elektrische motor kan worden uitgeschoven. Dankzij de knikarmen schuift het luifeldoek uit de cassette op de gewenste lengte. Deze knikarmscherm zonwering is eenvoudig te bedienen, windvast en heeft geen steun nodig. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar en kunt u deze ook op maat laten maken. Optioneel kunt u ook een oprolbare volant laten plaatsen aan de voor- of zijkant van de luifel voor nog meer schaduw.

Een uitvalscherm als zonwering

Uitvalschermen zijn ideaal voor zowel huizen als appartementen met grote en hoge ramen. Deze hangen deels voor het raam maar u kunt nog wel naar buiten kijken. Vaak is het mogelijk om onder het uitvalscherm door te lopen doordat deze redelijk horizontaal hangt. Zo heeft u hier geen last van op het balkon of op uw terras.

Schaduwdoek boven het terras

Schaduwdoeken zijn een goedkope en effectieve manier van zonwering. Vaak worden deze gebruikt boven het terras of boven de speelplek van de kinderen. Met schaduwdoeken kunt u ook de inval van het zonlicht in huis beperken. Meestal wordt voor een schaduwdoek gekozen op plekken waar het moeilijk is om een overkapping, uitvalscherm of zonneluifel te plaatsen. Schaduwdoeken zijn UV-bestendig waardoor het doek niet verkleurt en daarnaast kunnen deze zowel driehoekig, vierkant als rechthoekig geplaatst worden.

Sfeervolle markiezen

Markies zonneschermen zijn niet alleen zeer effectief maar hebben ook een mooie klassieke uitstraling. Hierdoor hebben deze zonneschermen een toegevoegde waarde voor uw gevel. De markiezen zijn uitgevoerd met ronde lijnen en zowel goed te combineren met een klassieke gevel als met een moderne gevel. Door de dichte zijkant zorgt deze vorm van zonnewering voor een zeer goede bescherming tegen de zon.

Meer weten over horizontale zonwering?

Bent u benieuwd welke zonwering het best bij uw wensen en woning type past of heeft u interesse in zonwering op maat? Neem contact op met onze zonweringspecialisten. Op werkdagen en ook op zaterdag zijn wij bereikbaar.

Terug naar nieuwsoverzicht